Žitný chléb

Průměrné nutriční hodnoty

Uvádíme příklad semínkového chleba

Energetická hodnota1094 kJ / 259,1 kcal
Tuky5,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny0,6 g
Sacharidy45,7 g
z toho cukry2,3 g
Vláknina6,8 g
Bílkoviny6,7 g
Sůl1,1 g

Hodnoty uvedeny na 100 g výrobku.

Poctivý kváskový 100 % žitný chléb, vyráběný tradičními řemeslnými postupy s využitím nejmodernější technologie pečení, která minimalizuje vznik takzvaných provozních kontaminantů.
(Provozní kontaminanty jsou látky, které vznikají jako nežádoucí produkt při výrobě potravin. Některé z nich působí genotoxicky a karcinogenně (např. akrylamid a furan) a právě pečivo je jedním z hlavních dietárních zdrojů těchto látek. Jejich výskyt v potravinách se dá snížit např. vhodnými opatřeními v technologii výroby. Obrovský preventivní význam to má u potravin, které jsou konzumovány často a v objemově velkém množství – typicky právě pečivo.)

Výsledkem je chléb s:

  • Vynikajícími parametry stravitelnosti
  • Optimální výživovou hodnotou
  • Skvělým chuťovým profilem
  • Přirozeně dobrou trvanlivostí (dáno právě technologií pečení, nikoliv „chemickou konzervací“)

Prostě pravý chléb vyrobený s láskou a úctou k pekařskému umění.

Chléb je vyráběný tradičním způsobem – třístupňovým vedením kvasů z žitné mouky, pečený „postaru“, tedy na tvrdou kůrku a do měkka propečenou a vláčnou střídu. Díky tomu tento chléb nejen skvěle chutná, ale má i přirozeně velmi dobrou trvanlivost. Své jakostní charakteristiky si zachovává až několik dní od výroby, což ho v porovnání s dnešními rychlenými chleby povyšuje na něco víc, než jen pouhé „konzumní pečivo“. Speciální patentovaná technologie pečení ale propůjčuje tomuto chlebu mnohem víc, než jen „pouhé“ zvýšení spotřebitelského komfortu v podobě lepší trvanlivosti bez vysychání a negativních senzorických změn. Chléb od Pana Koláčka se pyšní opravdu výjimečnými chuťovými vlastnostmi. Nebál bych se ho přirovnat spíše k dezertu, nebo zážitkové gastronomii, ale s tím rozdílem, že v tomhle případě se stáe bavíme o základní potravině s vynikající sytící a výživovou hodnotou. Kromě příjemného chlebového aroma se vyznačuje krásně propečenou (nikoliv spečenou) kůrkou a v této kategorii nadstandardně jemnou a vláčnou střídou. Většina řemeslných formových žitných chlebů patří mezi těžší, méně vláčné a někdy až nepříjemně robustní a kyselé. U tohoto fešáka se můžete těšit nejen na velmi dobrou stravitelnost a skvělé nutriční hodnoty, ale také na pravý nefalšovaný gurmánský zážitek. Já se na takový produkt dívám jako na určitou formu umění a návrat k poctivým potravinám s příběhem.

Jakub Přibyl

konzultant pro personalizovanou výživu


Pečeme tyto druhy:
  • olivový
  • mrkvový
  • pohankový
  • rajčatový
  • ořechový
  • s chia semínky
  • s parmazánem
  • semínkový
  • s čokoládou a sušenými švestkami
  • hokkaido
  • celozrnný

 

Podmínky skladování

Chléb uchovávejte v chlebníku, v originálním balení nebo v čisté utěrce. Doporučená teplota pro skladování je 19–25 °C. Nikdy neskladujte v chladničce! Naopak při mrazírenských teplotách můžete chléb skladovat až několik měsíců, tedy při −18 °C v uzavřeném obalu.

Trvanlivost

Standardně 36 hodin po upečení, při dodržení správných skladovacích podmínek 5–6 dní.

Kontakt

COOC FOOD s.r.o.
Paříkova 910/9
190 00 Praha 9 – Vysočany
IČO: 04047702, DIČ: CZ04047702

Pekárna

Janov nad Nisou 347
tel. 603 507 580 – Jiří Koláček
tel. 774 908 634 – Míša Koláčková
info@zitnychleb.cz